Close

AUTORIJSCHOOL TIME2DRIVE – DEN BOSCH

‘degelijke rijlessen in een ontspannen sfeer’

Theorie

Leermiddelen theorie

Wij adviseren de online theorie-cursus iTheorie.
Deze is voor een gereduceerde prijs van €49,- te bestellen bij onze rijschool (normaal €69,-)

Wil je toch liever uit een boek leren?
Via de webshop van autorijschool Time2Drive kun je diverse leermiddelen voor zelfstudie aanschaffen. Dit varieert van boeken en losse proefexamens (ook voor op je smartphone) tot een volledige cursus via internet. Kortom, alles om je perfect voor te kunnen bereiden op het theorie-examen

Theorie-examen CBR

Voordat je het praktijkexamen of een Tussentijdse toets voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Enkele maanden voor je 16 jaar wordt, kun je al wel een examendatum reserveren. Het reserveren voor een theorie-examen kun je zelf doen op www.cbr.nl. Je kiest hier naast de datum ook de locatie waar je het theorie-examen gaat doen. Helaas is het niet meer mogelijk om het theorie-examen in Den Bosch te doen, je zal dus moeten kiezen voor een locatie in een andere stad. Eindhoven ligt voor de meesten uit deze regio het meest voor de hand.

Een positieve uitslag van het theorie-examen is anderhalf jaar geldig.

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

√ 25 vragen over gevaarherkenning
√ 12 kennisvragen
√ 28 inzichtvragen