Close

AUTORIJSCHOOL TIME2DRIVE – DEN BOSCH

‘degelijke rijlessen in een ontspannen sfeer’

Praktijkles

Autorijlessen

Wanneer je 16,5 jaar of ouder bent kun je bij autorijschool Time2Drive Den Bosch rijlessen volgen. Een autorijles duurt zestig minuten en is onder leiding van een ervaren, rijksgediplomeerde instructeur. Gedurende jouw rijopleiding les je altijd in dezelfde auto met dezelfde instructeur, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft en je weet waar je aan toe bent.

"Gestructureerde rijlessen, een vriendelijke benadering en veel geduld zijn onze belangrijkste speerpunten"

Bij autorijschool Time2Drive ben je in ieder geval verzekerd van het volgende:

√ rijopleiding op maat, volledig afgestemd op jouw wensen en talenten
√ 100% lestijd: nooit ophalen/wegbrengen van anderen tijdens jouw lestijd!
√ altijd rijles van dezelfde instructeur (de rijschoolhouder zelf)
√ vaste lesauto (Seat Ibiza)
√ systematisch lesprogramma met logische opbouw
√ Via de door ons gebruikte PlanGo App kun je altijd zelf je vorderingen en afspraken inzien  
√ informele sfeer, vriendelijke benadering, veel geduld
√ rijlessen vinden zoveel mogelijk plaats in het examengebied (’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught)
√ examendatum wordt volledig in overleg gereserveerd
gespecialiseerd in de begeleiding van faalangst

  •  

Je hebt bij ons de keuze uit een aantal voordelige lespakketten waarbij alle kosten voor de praktijklessen en het praktijkexamen zijn inbegrepen. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om per rijles te betalen. De kosten voor het praktijkexamen kunnen dan in een later stadium worden voldaan.

Check de uitgebreide prijslijst voor meer informatie.

2toDrive - begeleid rijden vanaf je 17e

2toDrive is een regeling die jongeren de kans biedt om voor hun 18e jaar het rijbewijs te halen! Met 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk al vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Vanaf je 18e verjaardag mag je vervolgens gewoon zelfstandig rijden.

Ga voor meer informatie over deze regeling of het aanvragen van jouw begeleiderspas naar 2todrive.nl

Praktijkexamen

Als je de rijvaardigheid voldoende beheerst en in het bezit bent van een theoriecertificaat, mag je af gaan rijden bij het CBR. Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten.

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:
√ Vragen over het voertuig
√ Rijden op instructie
√ Rijden met navigatie
√ Twee bijzondere verrichtingen

De examinator let bij het examen met name op de veiligheid, de doorstroming, je beheersing van de auto, het toepassen van verkeersregels en het rekening houden met andere weggebruikers. Ook het milieubewust rijden is een punt van beoordeling. Na afloop van de rit hoor je van je examinator of je wel of niet geslaagd bent.

"Succes bij het examen valt of staat bij een goede voorbereiding"

Tussentijdse Toets (TTT)

Tijdens je rijopleiding is het mogelijk om je rijvaardigheid te testen door middel van een tussentijdse toets bij het CBR. De tussentijdse toets kan het beste worden ingepland op ongeveer 80% van je rijopleiding. Deze toets verloopt hetzelfde als een gewoon praktijkexamen. Na de toets zal de examinator een advies geven over de nog te verbeteren onderdelen en hij/zij kan vrijstelling geven voor de bijzondere manoeuvres indien deze goed zijn uitgevoerd. Dit onderdeel komt dan te vervallen op je praktijkexamen. Voordat je mag deelnemen aan de tussentijdse toets moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Het doen van een tussentijdse toets raden wij zeker aan: je maakt een keer een examen mee, ervaart hoe jij daarbij met de spanning omgaat, krijgt bruikbare tips van een examinator en kunt vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen

Aanvraag Tussentijdse Toets / Praktijkexamen

Als je er klaar voor bent verzorgt Time2Drive de aanvraag van je toets en/of examen. Onze rijschool werkt met het TOP ONLINE SYSTEEM van het CBR. Dit betekent dat wij rechtstreeks contact hebben met het netwerk van het CBR. Hierdoor kunnen wij alle beschikbare data in een oogopslag zien en kunnen wij toetsen/examens zeer snel indelen. Uiteraard worden datum en tijdstip van het examen volledig in overleg met jou bepaald.

Machtigen rijschool
Voordat de rijschool een tussentijdse toets of praktijkexamen voor je kan aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging bij het CBR via mijncbr.nl met je DigiD. Hierbij wordt onder andere gevraagd om de code van je rijschool. Time2Drive heeft de volgende rijschoolcode: 3970F8.

Gezondheidsverklaring
Voor de aanvraag van het praktijkexamen moet je ook een gezondheidsverklaring invullen via mijncbr.nl
Dit zijn een aantal ja/nee vragen om te beoordelen of jij (medisch) rijgeschikt bent.

Mocht je verwachten dat je bij het invullen van de gezondheidsverklaring ergens 'ja' moet invullen, dien deze dan zo tijdig mogelijk in. De verwerking neemt aardig wat tijd in beslag en mogelijk zijn er vervolgstappen nodig, zoals het bezoeken van een specialist of het afleggen van een rijtest