Time2Drive staat al 14 jaar
garant voor een vlotte, degelijke
en sympathieke 

Nooit ophalen/wegbrengen van
anderen tijdens jouw rijles !

We offer drivinglessons
in English

proefles
2todrive

Peter01

theorie

Theorie

Theorie-examen auto

Vóórdat je praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto.

Als je daarvoor slaagt ontvang je na afloop een uitslagformulier. Het theoriecertificaat is per 1 maart 2010 komen te vervallen. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd.

Je kunt theorie-examen doen als je zestien jaar of ouder bent. Enkele maanden voor je achttien jaar wordt, kun je al wel een examendatum reserveren. Het reserveren voor een theorie-examen kun je het beste zelf doen op www.cbr.nl.

Een positieve uitslag van het theorie-examen is anderhalf jaar geldig.

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal in moet vullen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning).

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen.

  • 25 vragen over gevaarherkenning;
  • 30 vragen over verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht.

Je slaagt voor je theorie-examen als je 13 van de 25 vragen goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en als je 35 van de 40 vragen goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Leermiddelen theorie

Via de webshop autorijschool Time2drive kun je diverse leermiddelen voor zelfstudie aanschaffen. Dit varieert van boeken, losse proefexamens (ook voor op je smartphone) tot een volledige cursus via internet.

Een aanrader is de zogenaamde Theorie-box, bestaande uit een theorieboek en een code voor 15 uur internet toegang voor het oefenen van theorie-examens. Hiermee heb je in feite alles in huis om je goed voor te bereiden op het theorie-examen.

Je kunt alle mogelijkheden bekijken en desgewenst direct een bestelling doen in onze webshop

Autorijschool Time2Drive
tel: 06-309 00 960